TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFI “EKİM ALANI ETKİNLİKLERİ”

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri “Ekim Alanı Etkinlikleri” ile doğal çevrenin, doğanın, toprağın, bitkinin önemini öğrendiler.

Pekiştirme amaçlı her hafta ekim alanına giderek okul bahçıvanı ve sınıf öğretmenleri eşliğinde toprağa, tohuma, çamura, dokunarak etkinliklerini gerçekleştirdiler. Anasınıfı öğrencilerimiz yıl sonuna kadar çeşitli etkinlikler ile ekim alanı faaliyetlerini devam ettirecek olup, doğada bulunan ve kendi emekleri ile ektikleri/diktikleri, büyüttükleri, bakımlarını yaptıkları sebze, meyve, fidan gibi bitkileri süreç içerisinde gözlemleyecekler ve oluşan ürünleri çeşitli mutfak etkinliklerinde kullanarak afiyetle tüketecekler. Ayrıca, canlıların yaşam hakkına saygı, işbirliği ile etkinliği tamamlama, yardımlaşma, paylaşma gibi beceri ve kazanımları deneyimleyecek ve edineceklerdir.