TED KOCAELİ KOLEJİ ANASINIFI ÖĞRENCİLERİ MUTFAK ETKİNLİĞİ DERSİNDE

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri 25 Ekim 2019 Cuma günü okulun mutfağında “Patates Cips ve Yoğurt Sos” yaptılar.

TED Kocaeli Koleji Anasınıfı öğrencileri mutfak etkinliği dersinin bu haftaki etkinliğinde öğretmenleriyle birlikte “Patates Cips ve Sos”  yaptılar. Minik aşçılar kullanılan malzemeleri tanıdılar, sağlığımızı tehdit etmeden atıştırmalık olarak yenebilecek bir yiyecek olduğunu öğrendiler. Patates cips ve sosta kullanılan malzemeleri tanıyan öğrenciler; patatesleri desenli rende ile kesip üzerlerine yağ sürüp fırında pişirdiler. Yoğurdun içine nane ,kekik koyarak cipslerinin soslarını hazırladılar ve afiyetle yediler. Bu etkinlik, öğrencilerde “düz- tırtıklı, parça- bütün” kavramlarını geliştirdi ve sos için kullandıkları farklı baharatların kokularını tanıma ve fark etme becerilerini destekledi.

Tüm fotoğrafları görmek için buraya tıklayabilirsiniz.