TED KOCAELİ KOLEJİ LİSE ÖĞRENCİLERİNİN FORD OTOSAN ALAN GEZİSİ

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencileri ‘Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’ çalışmaları kapsamında Gölcük’te bulunan Ford Otosan Fabrikası’na teknik gezi düzenlediler.

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencilerine 19 Nisan 2018 Perşembe günü ‘Bilim İnsanı Yetiştirme Programı’ çalışmaları kapsamında mesleki tanıtım ve endüstriyel otomasyon sistemlerini tanımak amacıyla Gölcük’te bulunan Ford Otosan Fabrikası’na teknik gezi düzenlendi.

Gezi öncesinde öğrencilerimize Ford Otosan Fabrikası ile ilgili bilgilendirme ve soru kitapçılıkları dağıtıldı. Gezi sırasında öğrencilerimiz fabrikada kullanılmakta olan teknolojileri, takım kalıp bölümünü, kaynak bölümünü, montaj hatlarını ve kalite kontrol işlemlerini yerinde gözlemlediler.

Öğrencilerimiz Ford Otosan Makina Mühendisleri Sayın Sena Akay ve Sayın Yiğit Sökmen tarafından işleyiş hakkında bilgilendirildiler. Öğrencilerimiz ilgi duydukları alanlar ve merak ettikleri konular hakkında sorularını iletme şansı yakaladılar.