TED KOCAELİ KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ İLE GOYANG HIGH SCHOOL ÖĞRENCİLERİ YÜRÜTTÜKLERİ ORTAK ÇALIŞMALARI PAYLAŞTI

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi öğrencileri ile Güney Kore’de bulunan Goyang High School öğrencileri skype üzerinden görüşerek pek çok konuda fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladılar.

2017-2018 öğretim yılında başlayan ve önümüzdeki yıllarda da devam edecek olan TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi ve Goyang High School işbirliği kapsamında  ilk ortak projelerini hayata geçirdiler. İki okulun öğrencileri, kendi bünyelerinde hazırlamış oldukları dergilerde yayınlanmak üzere kaleme aldıkları Türk-Kore dostluğunu anlatan, küresel sorunlara değinen ve 19 Mayıs’ın 100. yılına ithafen hazırladıkları makaleleri değerlendirdiler. İki ülke öğrencilerinin hazırladığı bu makaleler kendi ülke dergilerinde karşılıklı olarak yayınlanacaktır.

12 Haziran 2019 Çarşamba günü yapılan skype görüşmesi öncesinde 19 Mayıs’ın 100. yılına ithafen basılacak olan dergi içeriğini oluşturmak amacı ile okulumuz öğrencileri ve Koreli öğrenciler ‘Türkiye-Kore Dostluğu’ konulu makalelerini yazdılar. Daha sonra her iki okul öğrencileri yazılan makaleler, çevre kirliliği, eğitim-öğretim politikaları gibi farklı konular çerçevesinde sorular hazırladılar. Görüşme sırasında öğrencilerimiz etkileşimli bir paylaşım gerçekleştirerek hem birbirlerine sorular sordular hem de Koreli yaşıtlarıyla keyifli dakikalar yaşadılar.

Goyang Global High School öğrencileriyle yapılacak olan farklı projeler önümüzdeki öğretim yılında da devam edecektir.