TED Kocaeli Koleji Ortaokulunda V. Geleneksel Bilim Şenliği heyecan doluydu!

Bilim şenliğinde yer alan etkinliklerde öğrencilerimiz hem eğlendi hem öğrendiler. Birlikte başarmanın, bilgiye ulaşmanın ve paylaşmanın, uzaktan da mümkün olduğunu gösteren öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Akran Bilimi’nde 5. Sınıf öğrencileri “Lav Lambası”, 6. Sınıf öğrencileri ”Mini Golf Fiziği” ile “Ses Yalıtımı” ve 7. Sınıf öğrencileri de “Virüs ile Sabun”, “Minik Yelkenliler” ve “Eriyen Buz Topları” deneylerini grupça yaparak sınıf arkadaşlarına sundular. Fen Bilimleri derslerinde işledikleri konuları, günlük hayattan örnekler şeklinde deneyimlediler.

Canlı Canlı Bilim eğlenceli bilim uzmanı Güneş ERBULUT’un katılımı ile gerçekleştirildi. 5.sınıf öğrencilerimiz Pipet Roketi ve Helikopter, 6.sınıf öğrencilerimiz  Kendi Paraşütümüzü Yapalım deneyi, 7.sınıf buz yakalama deneyini birlikte yaptılar. Film içinde Bilim Festivali’nde öğrencilerimiz filmleri bilimsel bakış açısıyla değerlendirerek online film sohbetleri gerçekleştirdiler. Kahoot Bilim Yarışması’nda her kademe kendi içinde yarıştıktan sonra belirlenen finalistlerimiz, tüm ortaokulun katılımıyla gerçekleşen final etabında kıyasıya mücedele etti. Bilimsel genel kültür ve dikkat sorularının yer aldığı yarışmamızda öğrencilerimiz heyecanlı dakikalar yaşadı. Bilim dolu bu haftanın öğrencilerimizin online oluşturdukları “kelime bulutu “ ile kapanışını yaptık.

Videomuzu izlemek için tıklayınız.