TED KOCAELİ KOLEJİ ÖZEL ANADOLU LİSESİNE MERHABA

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesinde 8. sınıf öğrencilerimize liseyi tanıtmak ve öğrencilerimizin liseye uyumunu kolaylaştırmak için yapılan oryantasyon çalışmalarının 2. bölümü Matematik dersi kapsamında düzenlendi.

27 Şubat 2020 tarihinde lisemizin Matematik öğretmenleri ile 8. Sınıf öğrencilerimiz buluştu. Lisemizin Matematik dersine yaklaşım şekli ve öğrenciye kazandırmayı hedeflediği beceriler konusunda bilgi verildi. Ayrıca günlük hayattan bir problem çözerken matematik bilgilerinin kullanılmasını deneyimlemek üzere “Matematiksel Modelleme” çalışması yapıldı. Öğrencilerimiz problemi çözerken tablo okuma, eldeki verileriden problemin çözümünde gerekli olanları ayırt edebilme, verilen modeli kullanabilme ve kendi modellerini yazma konularında tecrübe edindiler.