TED Kocaeli Koleji Rehber Öğretmenleri 21. Rehberlik Sempozyumuna katıldı.

Çocukluktan Yetişkinliğe krizlerimiz” konulu sempozyumda eğitimin çeşitli dönemlerinde karşılaşılan krizlerle ilgili çözüm yolları üzerine görüşmeler gerçekleştirildi.

Bu yıl 21.’si düzenlenen Rehberlik Sempozyumu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal ve Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak’ın konuşmaları ile başladı. Fenerbahçe Kolejinde gerçekleşen sempozyum atölye çalışmaları ve sunumlar ile devam etti.

Rehber öğretmenlerimiz Merve Bostanoglu, Safiye Gizem Şengil ve Buğra Çizenmıh kriz durumları için gerekli önlemleri alıp, krizlerin atlatılmasında uyumlu baş etme yöntemleriyle, farklı yaş dönemleri için farklı müdahale yöntemlerinin geliştirilebilmesi üzerine atölye çalışmalarına katıldılar.

2 Mart 2019 Cumartesi günü gerçekleşen sempozyumda, hayatın farklı dönemlerinde karşılaştığımız kriz durumları için kullanılabilecek farklı müdahale yöntemlerinden ‘Gestalt Terapi, Yaratıcı Drama, Sanat Terapisi’ vb. terapi tekniklerinin nasıl uygulanabileceği konularında sunumlar yapıldı.

Sempozyumda, krizin beyin ve tüm bedendeki etkilerinin nasıl fark edilebileceği, ergenlik döneminde kimlik arayışı, yaşanan krizler ve müdahale yöntemlerinin neler olabileceği, flört şiddetine maruz kalan gençlerin bu durumla başa çıkmalarının nasıl desteklenebileceği, sınav sürecinde yaşanan krizlerin öğrenci ve aile ile birlikte nasıl çözülebileceği, kriz yönetimine liderlik ve sonrasında kendini iyileştirmenin nasıl gerçekleşebileceği gibi konularda atölye çalışmaları yapıldı.