TED KOCAELİ KOLEJİ “ŞEKER PORTAKALI” OYUNUNDA

TED Kocaeli Özel Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, Sabancı Kültür Merkezinde sergilenen “Şeker Portakalı” oyununu izledi.

TED Kocaeli Özel Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, Sabancı Kültür Merkezinde sergilenen Brezilyalı yazar Jose Mauro De Vasconcelos’un “Şeker Portakalı” (1968) adlı kitabından uyarlanan oyunu izlerken tiyatro türü hakkında fikir edindiler. Yaşamın beklenmedik değişimleri karşısında büyük sarsıntılar yaşayan hayalperest Zeze’nin öyküsü, 21. Yüzyıl dünyası çocuklarımızı eserdeki kilit noktalar üzerinde düşünmeye ve Şeker Portakalı kitabını okumaya sevk etti.  Etkinlik aracılığı ile “Şeker Portakalı’nı on iki günde yazdım ama onu yirmi yıldan fazla yüreğimde taşıdım.” diyen Jose Mauro De Vasconcelos‘la tanışmış olan öğrencilerimiz, keyifli zaman geçirerek kitaba dair meraklarını dile getirdiler.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız.