TED KOCAELİ KOLEJİ “ TÜRK DİL BAYRAMI” NI KUTLADI

TED Kocaeli Koleji öğrencileri, 26 Eylül “Türk Dili Bayramı”nı kutladı. Sınıf içi etkinlikler ve etkileşimli ders ortamında öğrencilerde ana dilimizin güzelliğinin, inceliğinin ve söz zenginliğinin farkındalığının oluşturulması amaçlandı.

Yüzyıllardan beri gelen birikimi ve çevre kültürlerle harmanlanması sonrasında çok gelişmiş bir dil olan Türkçemizin öğrencideki dil varlığı ve zenginliğinin farkına vardırılması ve dil bilincinin oluşturulması için “Türk Dili Bayramı” TED Kocaeli Kolejinde kutlandı. Sınıflarda Türk Dil Kurumu kaynaklı hazırlanan kısa film aracılığıyla aktif öğrenme sonucu sınıf içi tartışma ve sinerji ortamı oluşturularak öğrenci ürünlerinden oluşan panolar oluşturuldu. Güne damgasını vuran ise 5. sınıfların “Dilimiz- En Temiz Giysimiz” adlı etkinlik için oluşturulan öğrenci ürünü tasarım kıyafetlerin sergilenmesi ve ortaokul ve lise sınıflarında yaptıkları sunum oldu.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız