TED KOCAELİ KOLEJİNDE DİL BAYRAMI KAPSAMINDA “DİLE DİLİNDEN NE DİLERSEN !” YARIŞMASI DÜZENLENDİ

TED Kocaeli Ortaokulu’nda 26 Eylül Dil Bayramı kapsamında yarışma programı düzenlendi. 28 Eylül Perşembe günü düzenlenen “Dile Dilinden Ne Dilersen” adlı yarışma programıyla öğrencilerimiz Dil Bayramı’nı coşku ve keyifle kutladı.
ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN FARKINDALIK AMAÇLANDI
Her yıl Birinci Türk Dil Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül’de kutlanan Dil Bayramı TED Kocaeli Özel Ortaokulu’nda da coşkuyla karşılandı. Bayram kapsamında okulumuzda düzenlenen “Dile Dilinden Ne Dilersen” adlı yarışmayla öğrencilerimizde ana dilimizin güzelliği, inceliği ve söz zenginliği hakkında farkındalık oluşturma amaçlandı.
DÜZENLENEN YARIŞMADA TATLI REKABET
Okulumuzda düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilerimiz Müşfik Kenter’in sesinden Orhan Veli şiirlerini, Türk Sanat Müziğinin eşsiz isimlerinden Zeki Müren’in sesinden ise bilinen en uzun tekerlemeyi keyifle dinlediler. Dinletilerin ardından 7. Sınıf öğrencilerimizden oluşan gruplar şiir, tekerleme, anagram ve “Bu sanatçı kim?” etapları ile “Dile Dilinden Ne Dilersen” yarışma programında tatlı bir mücadele sergilediler. Seyirci sorularının renk kattığı program, seyirci öğrencilerin çıkış kartlarını doldurmaları ile son buldu.