TED KOCAELİ KOLEJİNDE “ TED AİDİYET ÇALIŞMALARI”

TED Kocaeli Koleji’nde TED’in kuruluşun 91. yıl dönümünde öğrencilerin TED’ li olmanın bilincine ve duygu birliğine varması için bir dizi etkinlik yapıldı.

Türk Eğitim Derneği, büyük değerlere ve 90 yılllık geçmişe sahip köklü bir kurumdur.Öğrencilerin, velilerin ve tüm paydaşlarının parçası oldukları bu büyük kurumu ve değerlerini bilmeleri TED Kocaeli Koleji aidiyet çalışmalarının öncelikli hedefi oldu.Bu kapsamda sömestr tatiline çıkmadan ve tatil dönüşü bir dizi etkinlik yapıldı. Öğrenciler derslerde sunumlarla TED’in tarihçesi, misyon ve vizyonu hakkında sunumlar dinlediler ve bilgilendiler. Tatilde çeşitli TED objeleriyle oluşturdukları görsellerle haiku çalışması yaptılar. Tatil dönüşü okul spor salonunda AktviTED çalışması kapsamında ana sınıfı ve 8. Sınıf öğrencilerin oluşan gruplar halinde öğrencilerin getirdikleri materyaller ve sinerji ortamıyla kolaj çalışması yaptılar.Aralarında okulumuzun kurucusu Sayın Nilgün Çelebi’nin de bulunduğu ülkemizin sanat siyaset ve ekonomi alanında imza atmış TED mezunu isimlerden oluşan “TED’liysen Yalnız Değilsin” adlı pano sergilendi. Aynı zamanda okulumuzun Genel Koordinatörü İlk Ortaokul Okul Müdürü Rasim Aydoğuş ile Lise Müdürümüz öğrencilerimizde aidiyet bilincinin pekişmesi için “TED’li Olmak” üzerine öğrencilerle sunum odaklı söyleşi yaptılar.

TED bir gelecek projesidir ve TED Kocaeli Koleji’nin ilk hedefi de öğrencilerinin geleceğe giden yolda ne denli büyük bir oluşumun ve misyonun üyesi olduğunu hissettirmek, öğrencilerine bu sorumluluğu aşılamaktır.

Tüm fotoğrafları görmek için tıklayınız