TED KOCAELİ KOLEJİNDEN ASELJAM OYUN GELİŞTİRME MARATONUNDA ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencilerimizden Doğa Önen, Cem Eke, Baran Günel, Cem Arda Çıtak ve Egemen Kıyı Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Aselsan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin organize ettiği Asel Jam Oyun Geliştirme Maratona katılarak üçüncü oldular.

Asel Jam Oyun Geliştirme Maratonu 6-8 Mayıs tarihleri arasında “Sürdürülebilirlik” teması ile gerçekleştirildi. 22 takımın katıldığı etkinlikte öğrencilerin 48 saatte temaya uygun bir oyun geliştirmeleri istendi. Öğrencilerimizin geliştirmiş olduğu “Penguin the Trash” adlı oyun diğer yarışmacıların oyları ile ilk 10 arasında üçüncü seçilerek ikinci aşamaya geçmeye hak kazandı. İlk 10’a giren takımlar için jüri tarafından tekrar oylama yapıldığında öğrencilerimizin geliştirdiği proje üçüncü seçilerek ödül almaya hak kazandı. Öğrencilerimize Aselsan’ın hediyesi olarak Aselsan Box ve üçüncülük ödülü verildi. Öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Oyunun Hikayesi:
“Penguin the Trash”
Kahramanımız penguin, yaşadığı çevrenin kirlenmesinden rahatsızdır. Bir gün yemek arayışı içerisinde iken küresel iklim değişim sebebi ile üzerinde yaşadıkları buz kütlesi erir ve iki parçaya ayrılır. Ayrılmasıyla birlikte ailesi buzun diğer karşısında kalır. Ailesinden ayrı düşen Penguin ise bulduğu vakum makinesi ile çevreyi temizlemeyi kendine görev edinir ve zorlu arazilerden geçip ailesini aramalıdır.

Oyunu denemek için aşağıdaki adresten indirebilirsiniz.