TED KOCAELİ ÖZEL ORTAOKULUNDA MATEMATİK VE ORMAN YANGINLARI

TED Kocaeli Özel Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimizle ilk çeyrek dönem boyunca matematik dersimizde orman yangınları ve çözüm önerileri üzerine çalışmalar gerçekleştirdik.

TED Kocaeli Koleji 6. sınıf öğrencileri ile matematik dersi kapsamında “Sayılarla Orman Yangınları” temalı araştırma ödevi gerçekleştirildi. Akabinde kütüphane camlı bölmesinde ve öğrenci dolapları üzerinde öğrenci çalışmalarımızı sergiledik. Sonrasında “Çarpanlar ve Katlar” konumuz içeriğinde yer alan “çarpan ağacı” kavramı ile temsili ağaçlar, doğada yaşayan hayvanlar resmederek asal çarpanlara ayırma yöntemlerinden biri olan çarpan ağacı yöntemi ve dileyen öğrencilerimizle ise yine aynı çalışmalar ile asal çarpan algoritması çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz ağaç resimlerimizi, bir çözüm olarak ağaç dikmeyi vurgulamak adına, orman yangınlarını işlediğimiz sergimize ekledik. Çalışmamızın son adımı olarak Tarım ve Orman Bakanlığı’nın projelerinden biri olan “Geleceğe Nefes” projesi kapsamında, Türkiye’nin dört bir yanından ağaç sahiplendik. Matematiğin hayatımızdaki yerini hatırlatırken ilgili kazanımımız üzerine kalıcı çalışmalar gerçekleştirip hibrit nesiller yetiştirebilmek adına çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz.