TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi Üniversite Gezisinde

TED Kocaeli Koleji Özel Anadolu Lisesi 9 ve 10. Sınıf Öğrencileri Marmara, Yıldız Teknik ve Sabancı Üniversitelerini gezdiler.

Lise öğrencilerinin en önemli sorunsalı meslek belirleme ve bu mesleğe yönelik eğitimin alınacağı yerin belirlenmesidir.  Lise yılları; “Hangi meslek bana uygundur? Hangi bölümü okumalıyım? Eğitimimi hangi üniversitede almalıyım?” gibi sorularının yanıtının arandığı yıllardır. Bu ve benzeri soruların cevaplarını bulmak için düzenlenen üniversite gezilerimizde Marmara, Yıldız Teknik ve Sabancı Üniversitelerini tanıdık.

8 Kasım 2019 Cuma günü öğleden önce 9. Sınıf öğrencilerimiz Marmara Üniversitesini gezerken, 10. Sınıf öğrencilerimiz de Yıldız Teknik Üniversitesini gezdiler. Öğleden sonra Sabancı Üniversitesini 9. ve 10. sınıflarımız birlikte gezdiler. Üniversite akademik personellerinin öğrencilerimize yönelik hazırladıkları tanıtım programları ile üniversitelerin tarihleri, bölümleri ve başarıları hakkında ayrıntılı bilgi edindik.