UÇAN KELEBEKLER!

TED Kocaeli Koleji 7. Sınıf öğrencileri, Fen Bilimleri dersinde enerji türlerini daha iyi kavramak amacıyla yayların esneklik potansiyel enerjilerinden yararlanarak hareket yeteneğine sahip bir kelebek modeli oluşturdular. Görsel Sanatlar dersinde tasarladıkları yeni yıl tebrik kartlarıyla birlikte arkadaşlarına ve ailelerine hoş bir sürpriz yaptılar.

Esneklik potansiyel enerjinin kinetik enerjiye dönüşümünü kelebek modeli oluşturarak içselleştiren 7. Sınıf öğrencileri, yeni yılda kelebeklerini kanatlandırdılar. Fen Bilimleri ve Görsel Sanatlar dersleri işbirliği ile gerçekleşen bu etkinlikte, öğrenciler Resim dersinde tasarladıkları yeni yıl tebrik kartlarının içine hazırladıkları kelebek modellerini yerleştirip arkadaşlarının ve ailelerinin yeni yılını kutladılar.

7-C Sınıfı öğrencilerinden Sude Bayar hazırladığı yılbaşı kartını, TED Kocaeli Koleji Kurucu Temsilcisi Nilgün Çelebi’ye sundu.