5 ve 6. Sınıf Öğrencilerimiz “Atalarımızın Felsefesinden Miras”  Etkinliğinde

TED Kocaeli Koleji öğrencileri olarak “15 Kasım Dünya Felsefe Günü”nü atasözleri ve deyimlerimizle kutladık.

Aydınlatan Öyküler kulübü öğrencilerinin “ye kürküm ye” deyim skeci ve çıkarımları ile başlayan program, Descartes ve Nasreddin Hoca’nın felsefî yönleri, yaşama bakış açıları ve dile katkılarının vurgulanması ile devam etti. Öğrencilerimiz, atasözleri ve deyimlerin birer felsefe ürünü olduğuna dair farkındalık geliştirdiler. Barış Manço gibi kıymetli sanatçılarımızın Türkçemize -atasözü/deyim kültürüne-  düşünceleri, varlıkları ve şarkılarıyla katkılarını fark ettiler. Görsel yorumlama, atasözü tamamlama, canlandırma gibi kategorilerde yarışan gruplar ve seyirciler; işlemiş oldukları “kalıplaşmış ifadeler” konusunu pekiştirerek keyifli anlar yaşadılar.