TED KOCAELİ İLKOKUL VE ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ CAMBRIDGE SINAVINDA

TED Kocaeli Koleji ilkokul ve ortaokul öğrencileri Cambridge sınavlarına katılım sağladılar.

Yabancı dil öğreniminin dünyaya açılmak ve dünyayı anlamak için en önemli gereklilik olduğu bilinmektedir. TED Kocaeli Koleji, Cambridge English Sınavları Yetkili Merkezi British Side ile işbirliği yaparak öğrencilerine bu sınavlara katılma ve dil seviyelerini uluslararası bir platformda değerlendirme olanağı sunmuştur.

18 Mayıs Cumartesi günü TED Kocaeli Koleji’nde başarıyla uygulanan sınav iki aşamadan oluşmuştur. Birinci aşamada okuma(reading), yazma (writing), dinleme (listening) becerileri ölçülmüş, ikinci aşamada ise Cambridge Üniversitesi tarafından yetkilendirilmiş bağımsız öğretmenler tarafından konuşma (speaking) becerileri değerlendirilmiştir.

Öğrencilerin uluslararası sınav tecrübesi kazandıkları, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversite eğitimlerine ve mesleki yaşamlarına katkısı olan uluslararası düzeyde geçerli bir sertifikaya sahip oldukları bu sınavlar, dünyanın önde gelen ölçme- değerlendirme araçlarından biri olarak da kabul edilmektedir.