TED KOCAELİ İLKOKUL ve ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE CAMBRIDGE SINAVLARI SERTİFİKA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cambridge English sınavları, 1850 yılından beri tüm dünya ülkelerine sınav hizmeti sunan Cambridge Üniversitesi’nin uluslararası geçerliliği olan sınavlarına; her yıl 130 farklı ülkeden 5 milyonun üzerinde katılım gerçekleşmektedir. Cambridge Üniversitesi’nin tüm sınavları Avrupa Ortak Dil Çerçevesi (Common European Framework of Reference) kriterleri ile denkleştirilmiş sınavlardır.

Cambridge Üniversitesi’nin 7-12 yaş grubu öğrencilerine yönelik  Young Learners (Starters, Movers, Flyers) sınavları, öğrenmeye teşvik edecek eğlenceli,  etkinliklerle zenginleştirilmiş; öğrencilerin okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerinin tamamının ölçüldüğü sınavlardır. Öğrencilerin  ‘’Young Learners Sınavları’’ ile oluşturduğu temeli akademik bir düzeye taşıyan, KET (Key English Test), PET (Preliminary English Test) Sınavları, ortaokul düzeyindeki öğrencilerimize dil öğrenme süreçlerini ve gelişimlerini takip etme fırsatı sunar.

Yabancı Dil öğrenimini uluslararası standartlara taşıyan TED Kocaeli̇ Koleji̇ öğrencileri, bu yıl 11 Kasım 2019 tarihinde okulumuzda beşincisini düzenlediğimiz Cambridge Sertifika Töreninde , sertifikalarını almaya hak kazanmışlardır. Yabancı dil öğrenim hedefleri doğrultusunda Cambridge Sınavlarından Starters, Movers, Flyers, KET ve PET sınavlarına katılım sağlayan öğrencilerimizin uluslararası sınav tecrübesi kazandıkları, yurtiçi ve yurtdışındaki üniversite eğitimlerine ve mesleki yaşamlarına katkısı olan uluslararası düzeyde geçerli bir sertifikaya sahip oldukları bu sınavlar, dünyanın önde gelen ölçme-değerlendirme araçlarından biri olarak da kabul edilmektedir.